Business Internaţional

Un avion de pasageri ar putea ajunge în orice colţ al lumii în doar patru ore

Un avion de pasageri ar putea ajunge în orice colţ al...

Autor: Cătălina Butan

21.07.2013, 15:02 4392

Producătorul de aeronave din Marea Britanie Reaction Engines lucrează la o model despre care se crede că ar putea ajunge în orice colţ al lumii în doar patru ore, scrie Business Insider.

Acest vehicul va putea de asemenea zbura în spaţiul cosmic.

Reprezentanţii companiei Reaction Engines spun că singura tehnologie care ar putea face posibile aceste lucruri este sistemul de răcire al motorului cu care e echipat vehiculul. Sistemul care poartă denumirea de precooler poate răci o temperatură de peste 1.000 de grade în 0,01 secunde. Acest sistem poate permite unui motor să ruleze la o capacitate mult mai mare decât cea posibilă astăzi la modelele obişnuite. Iar o putere mai mare înseamnă viteză mai mare, de până la 5 Mach, de cinci ori mai mare decât viteza sunetului.

Compania speră să folosească această tehnologie de răcire pentru a construi o aeronavă cu 300 de pasageri care să aibă viteza unei rachete. Va transforma aviaţia de mare viteză.

Aeronava care are o lungime de 84 de metri va fi numită Skylon şi va decola şi ateriza orizontal.

La un preţ de 1,1 miliarde de dolari, Skylon are un important dezavantaj: nu are ferestre.

Compania testează deocamdată tehnologia însă Skylon va fi supus testelor de zbor abia în 2019.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO