Business Internaţional

Trei explozii puternice în apropiere de clădirea în care se află suspectul de la atacurile din Franta

Autor: Iuliana Enache

22.03.2012, 12:32 107

Trei explozii puternice s-au auzit joi dimineaţă în apropierea clădirii din Toulouse (sud-vest) unde s-a baricadat, de peste 30 de ore, tânărul francez suspectat că a ucis trei militari şi patru evrei, relatează AFP.

Un vehicul dotat cu echipamente medicale al pompierilor a intrat apoi în perimetrul de securitate, a declarat un jurnalist al AFP, potrivit căruia nicio altă mişcare neobişnuită nu era perceptibilă în rândul forţelor de ordine care staţionează în apropierea imobilului.

În cursul dimineţii, ministrul de Interne Claude Guéant, ajuns la faţa locului împreună cu procurorul din Paris François Molins, a declarat pentru RTL că speră ca Mohamed Merah "să fie încă în viaţă".

El era uimit că tânărul, care potrivit lui a declarat că "vrea să moară cu arma în mână", nu a avut nicio reacţie după exploziile periodice declanşate de poliţişti în cursul nopţii.

"În pofida eforturilor duble pe tot parcursul nopţii, nu a fost realizat niciun contact cu el", a constatat ministrul, afirmând că "s-au auzit două focuri de armă despre care nu se ştie căror fapte le corespund".

Focuri de armă au fost auzite de jurnalişti în jurul orei 01.00 GMT (03.00 ora României).

Mohamed Merah este suspectat că ar fi ucis şapte persoane, dintre care trei copii, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO