Business Internaţional

Ţigările mentolate ar putea fi interzise în UE

no title

Autor: Radu Racu

19.12.2012, 15:40 1604

Ţigările mentolate ar putea fi interzise în statele din Uniunea Europeană iar avertismentele privind riscurile asupra sănătăţii de pe pachete vor ocupa circa 75% din suprafaţă, conform unui proiect de act normativ citat de Daily Mail.

Ţigările aromate, inclusiv cele cu menthol, vor fi interzise, precizează publicaţia britanică. O reglementare anterioară care prevedea ca pachetele să nu includă elemente grafice sofisticate ci doar denumirea produsului şi avertismentele de sănătate, similară unei norme din Australia, a fost exclusă, scrie ziarul.

Aplicarea reglementării va nemulţumi marii producători de tutun, deja afectaţi de scăderea vânzărilor din UE. Totuşi, continentul european se confruntă cu o rată foarte ridicată de fumători, de 33% din totalul populaţiei, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Circa 700.000 de oameni mor în fiecare an prematur din cauza bolilor cauzate de fumat, conform aceleiaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO