Business Internaţional

Tensiunile se intensifică: Israelul atacă poziţii din Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

Tensiunile se intensifică: Israelul atacă poziţii din...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

02.05.2023, 16:51 176

Armata israeliană a atacat, marţi, poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca ripostă la o serie de atacuri cu rachete produse pe fondul amplificării tensiunilor după moartea unui lider islamist palestinian într-o închisoare din Israel.

Sistemele antiaeriene israeliene au fost activate marţi dimineaţă, după o serie de atacuri cu rachete, iar în cursul după-amiezii au fost semnalate noi atacuri, în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza.

Au fost raportate mai multe explozii şi au fost auzite sirenele antiaeriene în oraşul Sderot şi în localităţile Nir Am, Sde Avraham şi Erez, potrivit cotidianului The Jerusalem Post.

Un civil este stare gravă după un atac cu rachetă asupra oraşului Sderot.

Armata israeliană a anunţat atacuri cu obuze asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, informează cotidianul The Times of Israel.

Tensiunile s-au amplificat din nou, marţi, după ce un lider al grupului militant palestinian Jihadul Islamic, Khader Adnan, a murit într-o închisoare din Israel. Militantul palestinian era în greva foamei de când fusese arestat, în februarie. În oraşele Jenin şi Hebron, situate în Cisiordania, au izbucnit proteste violente, informează site-ul Ynetnews.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO