Business Internaţional

Bloomberg: Cat de atrăgător mai este euro pentru România şi celelalte state care vor sa adere?

Bloomberg: Cat de atrăgător mai este euro pentru România şi celelalte state care vor sa adere?

Autor: Marius Oncu

12.09.2011, 16:29 1553

Polonia, România şi celelalte ţări candidate la zona euro împărtăşesc o "serie de îngrijorări" referitoare la modul în care criza datoriilor şi reacţia uniunii monetare pot afecta perspectivele de aderare, a declarat, luni, un oficial polonez, citat de Bloomberg.

Reprezentanţi ai României, Poloniei, Cehiei, Bulgariei, Ungariei, Letoniei şi Lituaniei - ţări candidate pentru a intra în zona euro - s-au întâlnit, luni, la Bruxelles, în contextul unei reuniuni mai ample a liderilor europeni.



"Am vrut să discutăm actualele evoluţii şi ne-am împărtăşit o serie de îngrijorări", a spus Mikolaj Dowgielewicz, ministrul pentru Afaceri Europene al Poloniei, după reuniunea oficialilor UE. Dezbaterea din cele 17 state membre din zona euro referitoare la înăsprirea reglementărilor fiscale, ca răspuns la criza datoriilor suverane, ar trebui să implice şi ţările din Europa Centrală şi de Est, a spus el.


"Cred că ceea ce contează este ca aceste ţări să participe activ la discuţii. Nu poţi limita dezbaterile privind viitorul zonei euro doar la ţările din zona euro", a adăugat ministrul polonez. Polonia deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene până la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO