Business Internaţional

Ţara care strânge cureaua: Prima economia a Europei ar putea reduce exporturile de energie electrică în această iarnă pentru a putea supravieţui

Ţara care strânge cureaua: Prima economia a Europei ar...

Autor: Andrei Şerbănescu

08.10.2022, 17:41 687

Germania ar putea fi nevoită să reducă exporturile de energie electrică către Franţa şi alte ţări în această iarnă pentru a preveni o defecţiune a reţelei sale electrice, a avertizat un director executiv al celui mai mare operator de reţea din ţară, scrie Financial Times.

Hendrik Neumann, directorul tehnic al Amprion, cel mai mare dintre cei patru operatori de reţea electrică din Germania, a declarat că o oprire temporară ar putea deveni chiar necesară pentru a evita penuria de energie electrică şi blocajele în reţea. Cu toate acestea, el a spus că un astfel de scenariu ar putea fi mai degrabă aplicat pentru câteva ore decât pentru mai multe zile.

Avertismentul vine într-un moment de tensiuni sporite cu privire la răspunsul Berlinului la criza energetică, unele state UE spunând că „scutul de protecţie” de 200 de miliarde de euro pentru întreprinderile şi consumatorii germani anunţat săptămâna trecută riscă să submineze unitatea europeană.

Orice întrerupere sau reducere a exporturilor germane de energie electrică poate agrava deficitul de aprovizionare în Franţa, unde aproape jumătate din cele 56 de centrale nucleare ale ţării sunt în prezent în afara reţelei.

Guvernul francez presează grupul de utilităţi de stat EDF să onoreze repornirea programată în această iarnă a tuturor celor 32 de reactoare nucleare care au fost deconectate în vară pentru întreţinere.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO