Business Internaţional

Sullivan a fost demis din functia de director executiv al AIG

17.06.2008, 20:31 12

American International Group, cea mai mare companie de asigurari la nivel mondial, l-a demis pe Martin Sullivan din pozitia de CEO in urma inregistrarii unor pierderi record, a scaderii pretului actiunilor si criticilor aduse acestuia de cel caruia i-a succedat in 2005, Maurice Greenberg, scrie Bloomberg. Presedintele Robert Willumstad a preluat si pozitia de CEO, a anuntat AIG.
Willumstad a caracterizat ultimele doua pierderi trimestriale record ale companiei drept "inacceptabile" si a aratat ca aceasta si-a asumat prea multe riscuri pe piata rezidentiala americana. El a promis sa realizeze "o analiza completa a portofoliului si proceselor de risk management". "Mi-am propus sa analizez toate segmentele de business pentru a ma asigura ca fondurile noastre sunt investite in zonele potrivite", a declarat Willumstad.
AIG a inregistrat pierderi trimestriale de peste 13 miliarde de dolari dupa ce Sullivan i-a asigurat pe investitori in decembrie ca operatiunile de reducere a valorii contabile a activelor avand legatura cu sectorul rezidential vor fi nesemnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO