Sullivan a fost demis din functia de director executiv al AIG

Autor: Catalina Apostoiu 17.06.2008
American International Group, cea mai mare companie de asigurari la nivel mondial, l-a demis pe Martin Sullivan din pozitia de CEO in urma inregistrarii unor pierderi record, a scaderii pretului actiunilor si criticilor aduse acestuia de cel caruia i-a succedat in 2005, Maurice Greenberg, scrie Bloomberg. Presedintele Robert Willumstad a preluat si pozitia de CEO, a anuntat AIG.
Willumstad a caracterizat ultimele doua pierderi trimestriale record ale companiei drept "inacceptabile" si a aratat ca aceasta si-a asumat prea multe riscuri pe piata rezidentiala americana. El a promis sa realizeze "o analiza completa a portofoliului si proceselor de risk management". "Mi-am propus sa analizez toate segmentele de business pentru a ma asigura ca fondurile noastre sunt investite in zonele potrivite", a declarat Willumstad.
AIG a inregistrat pierderi trimestriale de peste 13 miliarde de dolari dupa ce Sullivan i-a asigurat pe investitori in decembrie ca operatiunile de reducere a valorii contabile a activelor avand legatura cu sectorul rezidential vor fi nesemnificative.