Business Internaţional

SUA experimentează o idee radicală la birou: S-a terminat programul de lucru, du-te acasă!

SUA experimentează o idee radicală la birou: S-a...

Autor: CătăIina Apostoiu

15.10.2015, 00:00 4791

La ora şase pm strict, în oricare zi a săptămânii, toţi angajaţii părăsesc birourile companiei United Shore Financial Services, scrie The Wall Street Journal. United Shore Financial Services face parte dintr-un grup de companii mici care testează o idee radicală remarcabilă pentru cât de „neradicală” este: o săptămână de lucru de 40 de ore.

Oficialii spun că acest program sporeşte eficienţa angajaţilor, obligându-i pe aceştia să se concentreze asupra a ceea ce au de făcut în timp ce sunt la birou, aceştia relaxându-se complet când părăsesc biroul. Limitele stricte legate de programul de lucru ajută companiile să atragă candidaţi mai buni, dintre care unii sunt dispuşi să accepte o reducere a salariului în schimbul unui program limitat, spun managerii de recrutare.

Din ce în ce mai puţini angajaţi americani beneficiază de un program de lucru strict limitat, în ultimii ani nemaiexistând o demarcaţie clară între birou şi viaţa personală. CEO-ul United Shore, Mat Ishbia, le cere celor 1.350 de angajaţi să se concrentreze asupra a ceea ce au de făcut la birou, fără pauze de Facebook sau shopping online. În schimb, programul odată terminat, angajaţii nu mai au nicio legătură cu activitatea de la birou până în dimineaţa următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO