Business Internaţional

SUA evacuează personalul neesenţial de la ambasada din Beirut

SUA  evacuează personalul neesenţial de la ambasada din...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

06.09.2013, 16:27 186

Ambasada americană de la Beirut a anunţat vineri că evacuează personalul neesenţial, în contextul în care Statele Unite ameninţă cu lansarea unui atac împotriva regimului sirian, acuzat de folosirea armelor chimice împotriva populaţiei civile, relatează AFP.

"Pe 6 septembrie, Departamentul de Stat a decis să reducă numărul personalului neesenţial şi al membrilor familiilor de la ambasada din Beirut, din cauza ameninţărilor la adresa misiunilor americane şi personalului", a anunţat ambasada într-un comunicat.

Misiunea nu a oferit detalii despre tipul de ameninţări şi nici informaţii despre numărul persoanelor vizate de această evacuare.

Tot vineri, Departamentul de Stat a recomandat tuturor cetăţenilor americani să evite călătoriile în Liban şi să amâne orice călătorii "neesenţiale" în Turcia, două ţări vecine Siriei, devastată de un conflict, evocând motive de securitate şi riscuri de violenţe.

Ameninţările cu atacuri ale preşedintelui american Barack Obama provoacă temeri cu privire la repercusiuni în regiune, în special în Liban, unde se află combatanţi şiiţi din cadrul Hezbollah, o formţaiune aliată preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Noul ambasador american David Hale a sosit în Liban pe 29 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO