Business Internaţional

SUA bate cu pumnul în masă: Montana, a devenit primul stat american care interzice aplicaţia TikTok pe dispozitivele personale

SUA bate cu pumnul în masă: Montana, a devenit primul...

Autor: Petru Mazilu

18.05.2023, 15:21 52

Montana devine primul stat american care interzice aplicaţia de partajare video TikTok pe dispozitivele personale, potrivit Sky News.

Montana a devenit primul stat din SUA care interzice populara platformă de partajare video TikTok, deţinută de chinezi, pe dispozitivele personale.

Guvernatorul republican al statului, Greg Gianforte, a semnat o lege care interzice magazinelor de aplicaţii mobile să vândă aplicaţia. Legislaţia prevede că este ilegal ca magazinele de aplicaţii să ofere TikTok, dar nu îi împiedică pe cei care au deja aplicaţia să o folosească.

Noua lege interzice descărcările de TikTok în stat şi stabileşte amenzi pentru cei care comercializează aplicaţia. Măsura trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024, dar ar putea fi contestată în justiţie.

TikTok, care este deţinută de compania chineză de tehnologie ByteDance, a fost supusă unei verificări intense din cauza îngrijorărilor că ar putea transmite datele utilizatorilor către guvernul chinez sau că ar putea fi folosită pentru a transmite propaganda pro-Beijing. Reprezentanţii TikTok au respins toate acuzaţiile.

Măsură vine după ce, în decembrie, statul Montana a interzis aplicaţia pe dispozitivele deţinute de guvern. Mai mult de jumătate din statele americane şi guvernul federal au stabilit reguli similare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO