Business Internaţional

SUA anchetează o ameninţare teroristă "specifică şi credibilă, dar neconfirmată"

 SUA anchetează o ameninţare teroristă "specifică şi credibilă, dar neconfirmată"

Foto: AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Bojan

09.09.2011, 09:30 447

Statele Unite au anunţat joi că anchetează o ameninţare "specifică şi credibilă, dar neconfirmată", înaintea împlinirii a zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, provocând îngrijorarea americanilor, relatează AFP.

Potrivit presei americane, ameninţarea ar viza New York sau Washington, două oraşe deja afectate la 11 septembrie 2001 de atentatele comise de al-Qaida, care s-au soldat cu aproape 3.000 de morţi.

Această ameninţare ar lua forma unui atentat cu maşină sau camion capcană, potrivit presei.

"Preşedintele Barack Obama a fost pus la curent cu informaţiile privind o ameninţare specifică şi a primit detalii toată ziua", a anunţat joi seara un oficial de rang înalt de la Casa Albă.

Obama "a cerut comunităţii antiterorism să-şi intensifice eforturile în reacţie la această informaţie demnă de încredere dar neconfirmată", a precizat oficialul, sub acoperirea anonimatului.

"După cum ştim din informaţiile obţinute după raidul împotriva lui Osama ben Laden, al-Qaida a arătat un interes deosebit pentru date importante şi aniversări, precum 11 septembrie", a explicat Departamentul de Securitate Internă, într-un comunicat.

"Este just (să spunem) că există informaţii privind o ameninţare specifică şi credibilă", a continuat departamentul, precizând că această ameninţare nu este confirmată.

"Uneori, aceste informaţii sunt credibile (...), alteori sunt mai puţin", a adăugat Departamentul de Securitate Internă. "Oricum ar fi, noi luăm în serios toate informaţiile privind ameninţări şi luăm toate măsurile necesare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO