Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Alexandru Matei, Marius Oncu

01.08.2011, 00:01 74

Banca britanică HSBC a anunţat că va ieşi de pepiaţa de retail bancar din Polonia, la numai câteva zile după ceoficialii Millennium BCP din Portugalia au spus că ar putea vindedivizia poloneză, scrie The Wall Street Journal. HSBC va închideoperaţiunile de retail banking şi wealth management şi se vaconcentra pe operaţiunile corporate.

Numărul de autorizaţii de construcţie dinUngaria a scăzut cu o rată anuală de 18% în prima jumătate aanului, în timp ce numărul de locuinţe finalizate a scăzut cu 35%,scrie Portfolio.hu. În total, în primele şase luni ale anului înUngaria au fost finalizate 5.585 de locuinţe noi.

Subsidiara bulgară a Lukoil a suspendatlivrările de motorină către BDZ, compania feroviară de stat dinBulgaria din cauza datoriilor de 2,5 mld. leva (1,25 mld. euro),scrie Sofia News Agency. Singura rafinărie din Bulgaria, care estedeţinută de Lukoil, a fost nevoită să îşi oprească activitatea dupăce biroul vamal a blocat vânzările de produse petroliere din cauzaunor probleme legate de taxe.

Grupul financiar şi industrial EuroholdBulgaria intenţionează să se listeze pe Bursa din Varşovia, conformdeclaraţiilor preşedintelui Assen Hristov, scrie Sofia Echo.

Partidul Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria,va propune unor comisii parlamentare să analizeze dacă actualelelegi permit identificarea persoanelor responsabile de îndatorareaţării şi dacă acestea pot fi trase la răspundere, printre ceivizaţi fiind trei foşti premieri. Datoria raportată la PIB aUngariei, de 77% din PIB, este cea mai mare din rândul statelormembre ale UE din estul Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO