Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Traian Terzianm, Popescu Vlad

21.11.2010, 23:10 17

Autorităţile americane au lansat o anchetăprivind un presupus caz de insider trading care ar putea aduceacuzaţii şi amenzi mai multor acţionari şi executivi de pe WallStreet, scrie The New York Times.

"Harry Potter şi talismanele morţii" a avutîncasări de 61,2 mil. dolari (44,59 mil. euro) în prima zi delansare în cinematografele din Statele Unite şi Canada, scrieBloomberg. Costurile producţiei filmului se ridică la 250 mil.dolari ( 182,17 mil. euro).

Acţiunile General Motors (GM) au crescut cu3,6% în prima zi de tranzacţionare după oferta publică de vânzarede acţiuni de 20 mld. dolari, scrie BBC News. Acţiunile au atins unpreţ de 34,19 dolari (24,91 euro) la închiderea bursei în New York,după ce tranzacţionarea a început de la 33 de dolari.

Producătorul japonez de autoturisme NissanMotor intenţionează să cumpere 10% din acţiunileproducătorului rus de stat AvtoVAZ, scrie Bloomberg. AlianţaRenaul-Nissan intenţionează să preia pachetul majoritar de acţiuniîn cadrul producătorului rus al mărcii Lada.

Un fost trader al Société Générale a fostcondamnat la New York pentru furt de secrete comerciale şi riscăpână la cinci ani de închisoare, după ce a recunoscut în instanţăcă a copiat software-ul de speed-trading al băncii franceze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO