Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

no title

Foto AFP

Autor: Paul Comşa, Anca Dumitrescu

28.09.2011, 00:01 74

Compania germană care activează în industria chimică BASF va vinde fabrica din Antwerp şi 50% din participaţia sa în cadrul companiei franceze PEC-Rhin firmei ruseşti EuroChem în schimbul a 700 mil. euro pentru a reduce expunerea la riscurile de pe piaţa fertilizatorilor. Capacitatea totală însumată a celor două fabrici este de 2,5 mil. tone de îngrăşăminte chimice produse anual.

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite Timothy Geithner crede că liderii europeni vor intensifica reacţia la criza datoriilor după ce au fost "certaţi" de omologii lor din întreaga lume, transmite Bloomberg. "Criza din Europa începe să afecteze creşterea peste tot, în ţări îndepărtate ca China, Brazilia, India şi Coreea. Au auzit acelaşi mesaj de la toată lumea, că este timpul să acţioneze", a afirmat Geithner la postul de televiziune ABC.

Premierul rus Vladimir Putin speră să găsească rapid un nou ministru de finanţe după ce Alexei Kudrin a fost nevoit luni să-şi dea demisia după un conflict cu preşedintele Dmitri Medvedev şi să calmeze astfel temerile privind un blocaj politic, transmite Reuters. Putin l-a sacrificat pe Kudrin după ce Medvedev a cerut demisia acestuia pentru că a criticat planul ca preşedintele şi premierul să facă schimb de funcţii anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO