Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Vlad Popescu

19.07.2011, 00:02 58

Mataş, o companie turcă de servicii deimprimare, pregăteşte o ofertă publică iniţială pentru un pachet de37,5% din acţiunile sale, scrie Hurriyet. Compania intenţioneazăsă-şi majoreze capacitatea totală de producţie de şase ori,potrivit preşedintelui boardului Ahmet Kavak. Compania se vaconcentra pe majorarea exporturilor către România, Grecia şiCehia.

Glencore, care a atras 10 mld. dolari în maiîn cadrul unuia dintre cele mai ample listări din Europa, aîncheiat un acord de achiziţionare a unui pachet de 70% dinacţiunile Marcobre, una dintre cele mai mari companii de extracţiede cupru din Peru, de la compania CST Mining Group din Hong Kong,scrie Financial Times.

Bankia, cea mai mare dintre băncile de economiidin Spania rămasă nelistată, va strânge până la 3,3 mld. euro de lainvestitori printr-o vânzare de acţiuni cu discount mare văzutădrept un pas important în reformarea sistemului bancar al ţării,scrie Financial Times.

Acţiunile companiei News Corp au scăzut ieri cu7,6%, până la un minim al ultimilor doi ani, pe fondul scandaluluiîn care este implicată compania în Marea Britanie, scrie BBC News.Acţiunile au scăzut până la 13,65 dolari australieni (10,27 euro)ieri la Sydney, dar şi-au revenit uşor ulterior.

Gigantul din sectorul electronicelor Philips araportat o pierdere trimestrială de 1,3 mld. euro şi a anunţatcă-şi va reduce costurile cu 500 mil. euro, potrivit BBC News.Compania a pus pierderea pe seama ritmului sub aşteptări deredresare economică.

Economia Marii Britanii va creşte în acest ancu 1,4%, potrivit estimărilor unui reputat grup de economişti, careşi-au revizuit pentru a doua oară în acest an în sens negativprognoza privind PIB-ul britanic, din cauza cererii interne scăzuteşi crizei datoriilor de stat, transmite Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO