Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

30.03.2011, 23:36 13

Opec, cartelul statelor producătoare de petrol,va obţine venituri din exporturi în valoare de 1.000 mld. dolari înacest an dacă preţul ţiţeiului se va menţine peste 100 $ pe baril,potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei, scrie FinancialTimes.

Conglomeratul media german Bertelsmann a anunţatcă este interesat să achiziţioneze diviziile de music publishingale Warner Music şi EMI, adăugând că doreşte să investească din nouîn acest domeniu în urma creşterii profitabilităţii şi reduceriidatoriilor sale.

Bart Becht (foto), CEO al ReckittBenckiser, a câştigat peste 18 mil. lire sterline (20,4 mil. euro)anul trecut, însă suma este cu mult mai mică decât cele 90 mil.lire sterline câştigate în 2009, când a bătut toate recordurile înceea ce priveşte plăţile executivilor din Marea Britanie.

Continental, al doilea mare producător decomponente auto al Europei, a obţinut o reducere a costurilor definanţare în urma unui acord de refinanţare în valoare de
6 miliarde de euro încheiat cu peste 35 de bănci, scrieBloomberg.

Comisia britanică pentru concurenţă a cerutoperatorului aeroportuar BAA să vândă aeroportul Stansted şiGlasgow sau Edinburgh, potrivit BBC News. BAA încearcă să păstrezeaeroporturile încă din 2009, când comisia a decis ca operatorul săvândă trei din cele şapte aeroporturi deţinute în MareaBritanie.

Băncile străine mari cu operaţiuni în SUA ar puteafi obligate să prezinte autorităţilor americane planuri dedesfiinţare a sucursalelor locale, pentru cazul în care s-arconfrunta cu probleme, potrivit unei propuneri a Federal DepositInsurance Corporation (FDIC), transmite AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO