Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Bogdan Cojocaru 30.03.2011

Opec, cartelul statelor producătoare de petrol, va obţine venituri din exporturi în valoare de 1.000 mld. dolari în acest an dacă preţul ţiţeiului se va menţine peste 100 $ pe baril, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei, scrie Financial Times.

Conglomeratul media german Bertelsmann a anunţat că este interesat să achiziţioneze diviziile de music publishing ale Warner Music şi EMI, adăugând că doreşte să investească din nou în acest domeniu în urma creşterii profitabilităţii şi reducerii datoriilor sale.

Bart Becht (foto), CEO al Reckitt Benckiser, a câştigat peste 18 mil. lire sterline (20,4 mil. euro) anul trecut, însă suma este cu mult mai mică decât cele 90 mil. lire sterline câştigate în 2009, când a bătut toate recordurile în ceea ce priveşte plăţile executivilor din Marea Britanie.

Continental, al doilea mare producător de componente auto al Europei, a obţinut o reducere a costurilor de finanţare în urma unui acord de refinanţare în valoare de
6 miliarde de euro încheiat cu peste 35 de bănci, scrie Bloomberg.

Comisia britanică pentru concurenţă a cerut operatorului aeroportuar BAA să vândă aeroportul Stansted şi Glasgow sau Edinburgh, potrivit BBC News. BAA încearcă să păstreze aeroporturile încă din 2009, când comisia a decis ca operatorul să vândă trei din cele şapte aeroporturi deţinute în Marea Britanie.

Băncile străine mari cu operaţiuni în SUA ar putea fi obligate să prezinte autorităţilor americane planuri de desfiinţare a sucursalelor locale, pentru cazul în care s-ar confrunta cu probleme, potrivit unei propuneri a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), transmite AFP.