Business Internaţional

Starea de sănătate a lui Hosni Mubarak este stabilă. Inima îi funcţionează normal

Autor: Traian Terzianm

17.04.2011, 13:28 21

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost spitalizat săptămânăaceasta datorită unei scăderi a tensiunii arteriale, dar starea desănătate a acestuia este stabilă, inima funcţionându-i normal,potrivit AFP.

Mubarak a fost spitalizat marţi după ce a suferit un atac decord în urma interogării în legătură cu reprimarea manifestanţiilorde la începutul acestui an, care s-a soldat cu 800 de morţi.

Potrivit unei surse medicale, starea de sănătate a fostuluilider este stabilă. O ecografie a muşchiului cardiac a arătat căinima funcţionează în proporţie de 73 la sută.

Aflat în prezent la spitalul internaţional din Sharm el-Sheikhde pe litoralul Mării Roşii, Mubarak a fost plasat îndetenţie provizorie pentru 15 zile, fiind achetatpentru acte de corupţie şi violenţă împotriva manifestanţiilor întimpul revoltei din ianuarie şi februarie.

"Procurorul a ordonat ca fostul preşedinte Mohamen Hosni Mubarakşi cei doi fii ai săi Alaa şi Gamal Mubarak să fie plasaţi îndetenţie pentru 15 zile, în cadrul anchetei privind folosireaviolenţei împotriva manifestanţiilor în timpul revoltei dinianuarie şi februarie", conform paginii de Facebook creată de cătrebiroul procurorului egiptean care se ocupă de acest caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO