Starea de sănătate a lui Hosni Mubarak este stabilă. Inima îi funcţionează normal

Autor: Traian Terzianm 17.04.2011

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost spitalizat săptămână aceasta datorită unei scăderi a tensiunii arteriale, dar starea de sănătate a acestuia este stabilă, inima funcţionându-i normal, potrivit AFP.

Mubarak a fost spitalizat marţi după ce a suferit un atac de cord în urma interogării în legătură cu reprimarea manifestanţiilor de la începutul acestui an, care s-a soldat cu 800 de morţi.

Potrivit unei surse medicale, starea de sănătate a fostului lider este stabilă. O ecografie a muşchiului cardiac a arătat că inima funcţionează în proporţie de 73 la sută.

Aflat în prezent la spitalul internaţional din Sharm el-Sheikh de pe litoralul Mării Roşii, Mubarak a fost plasat în detenţie provizorie pentru 15 zile, fiind achetat pentru acte de corupţie şi violenţă împotriva manifestanţiilor în timpul revoltei din ianuarie şi februarie.

"Procurorul a ordonat ca fostul preşedinte Mohamen Hosni Mubarak şi cei doi fii ai săi Alaa şi Gamal Mubarak să fie plasaţi în detenţie pentru 15 zile, în cadrul anchetei privind folosirea violenţei împotriva manifestanţiilor în timpul revoltei din ianuarie şi februarie", conform paginii de Facebook creată de către biroul procurorului egiptean care se ocupă de acest caz.