Business Internaţional

Sefie de numai trei luni la Versace

19.12.2003, 00:00 13



Fabio Massimo Cacciatori, directorul executiv al casei de moda Gianni Versace, a parasit compania la doar trei luni de la numirea lui in acest post.



Desi Cacciatori lucra la un plan pentru restructurarea companiei - care a inregistrat pierderi anul trecut de aproape 6 milioane euro - impreuna cu proprietarii companiei, Santo Versace si sora lui, Donatella, se pare ca plecarea lui a fost determinata tocmai de unele conflicte cu cei doi proprietari, potrivit declaratiilor unor persoane apropiate companiei, care au dorit sa-si pastreze anonimitatea.



''Compania ii multumeste lui Fabio pentru eforturile depuse in ultimele noua luni" au declarat Donatella si Santo Versace, iar Jason Weisenfield, purtator de cuvant al Versace in Milano, a spus ca actualul director financiar, Danielle Ballestrazzi va fi numit sef interimar.



Versace este in cautare de finantari pentru a putea plati datoriile acumulate de 100 milioane euro fata de detinatorii de obligatiuni, datorii a caror scadenta este anul viitor in iulie. In conditiile in care vanzarile au scazut anul trecut cu 5.3% pana la un nivel de 483 milioane euro, compania planuieste sa reduca costurile si are in vedere o serie de masuri pentru cresterea veniturilor. O solutie ar fi vanzarea sediului central din Milano si, apoi inchirierea lui, a declarat Weisenfield.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO