Business Internaţional

Şefi de bănci din întreaga lume cer statelor din zona euro să acţioneze mai agresiv în lupta cu criza

Şefi de bănci din întreaga lume cer statelor din zona euro să acţioneze mai agresiv în lupta cu criza

Autor: Mediafax

31.01.2011, 12:48 12

Şefii unor bănci importante din întreaga lume fac presiuniasupra statelor din zona euro pentru a ledetermina să acţioneze mai agresiv pentru rezolvareaproblemei datoriilor, potrivit Wall Street Journal.

Un grup de 40 de şefi ai unor bănci mari din SUA, Europaşi Asia s-a reuit joi în staţiunea montană elveţianăDavos pentru a discuta despre probleme globale şireferitoare la zona euro. Punctul de vedere comunal unora dintre bancheri este că guverneleeuropene ar trebui să abordeze mai agresivproblema crizei datoriilor suverane.

Mai poate creşte economiaeuropeană într-un mediu unde cuvântul de ordine esteausteritate?

"Întrebarea este cum poţi preveni ca turbulenţele dinzona euro să devină cronice", a afirmat unul dintredirectorii generali participanţi la întrunire.

El a adăugat că grupul bancherilor consideră că problemadatoriilor s-a agravat, trecând de faza acută.

Grupul recomandă, printre altele, un nou program masiv prin carese pot achiziţiona obligaţiuni guvernamentaleemise de statele cu dificultăţi financiare. Un astfel de fond arputea fi dotat cu resurse de până la 200 de miliarde de euro.Citiţi mai mult despre măsurile anticriză din zonaeuro pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO