Business Internaţional

Sediul Google din Seul, percheziţionat de poliţie. Motivul: Colectarea de date de localizare fără acordul utilizatorilor

 Poliţia din Coreea de Sud a percheziţionat sediul Google din Seoul
04.05.2011, 12:47 122

Birourile Google din Seul au fost percheziţionate de poliţiasud-coreeană, compania fiind suspectată că a colectat şi a stocatdate de localizare fără acordul utilizatorilor, informează site-ulBBCNews.co.uk.

AdMob, divizia de publicitate a companiei Google, este cercetată deautorităţile sud-coreene pentru posibile abuzuri legate deutilizarea greşită a informaţiilor private prin folosireatabletelor şi a smartphone-urilor.

"Credem că Admob a adunat informaţii cu caracter personalprivind localizarea utilizatorilor, fără a avea aprobarea ComisieiCoreene pentru Comunicare", a declarat un oficial al poliţieisud-coreene.

Aceste informaţii sunt esenţiale pentru vânzările de publicitateale companiei deoarece pot fi personalizate în funcţie de locaţiasau preferinţele utilizatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO