Business Internaţional

Scandal în Regatul Unit: O investigaţie de amploare a fost lansată în Marea Britanie privind activităţi de spionaj în favoarea Rusiei

Scandal în Regatul Unit: O investigaţie de amploare a...

Autor: Mihai Draghici

15.08.2023, 14:39 50

Autorităţile din Marea Britanie au anunţat, marţi, o investigaţie majoră privind activităţi de spionaj în favoarea Rusiei, precizând că trei cetăţeni bulgari sunt în detenţie, informează postul de televiziune BBC.

Cei trei cetăţeni bulgari sunt în detenţie preventivă din februarie, dar investigaţia în materie de siguranţă naţională a fost anunţată public marţi de autorităţile de la Londra.

Indivizii - Orlin R., Bizer Dz. şi Katrin I. - sunt acuzaţi de colaborare cu serviciile secrete ruse şi deţinere de documente de identitate false asemănătoare cu cele emise de autorităţile din Marea Britanie, Bulgaria, Franţa, Italia, Spania, Croaţia, Slovenia, Grecia şi Cehia.

Investigaţia este coordonată de Poliţia metropolitană din Londra (Scotland Yard) şi vizează delicte comise în virtutea Legii privind Secrete Oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO