Business Internaţional

Ruta gazoductului rusesc Turkish Stream ar putea fi prelungită în Europa

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

16.04.2015, 00:00 362

Grecia, Macedonia, Serbia, Ungaria şi Austria ar putea fi incluse în ruta gazoductului Turkish Stream, aflat acum în stadiu de proiect, a afirmat ministrul rus al energiei Alexander Novak, citat de Novinite.

El a explicat că Moscova poartă discuţii active cu ţări pe teritoriul cărora ar putea fi construită infrastructura pentru gazoductul care ar trebui să înlocuiască defunctul South Stream. Rusia a renunţat la acesta din cauza condiţiilor impuse de UE.

„Ştiu că multe ţări cu care am negociat sunt foarte interesate în construirea infrastructurii. O astfel de rută este posibilă astfel: livrări de gaze din Turcia prin Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria până în Austria- Baumgartner“, a spus Novak. Acest traseu, pe porţiunea europeană, are multe în comun cu South Stream. Lipseşte doar Bulgaria, o ţară asupra căreia atât Rusia, cât şi Comisia Europeană, pot exercita presiuni puternice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO