Business Internaţional

România ar putea fi exclusă de la viitoarele summit-uri ale zonei euro, în pofida uniunii fiscale

România ar putea fi exclusă de la viitoarele summit-uri ale zonei euro în pofida uniunii fiscale

Autor: Bogdan Cojocaru

11.01.2012, 17:30 1585

României, Poloniei şi altor state membre ale Uniunii Europene dar care nu fac parte din uniunea monetară le-ar putea fi interzis să ia parte la summit-urile zonei euro chiar dacă acestea semnează noul tratat de uniune fiscală, potrivit Agenţiei Poloneze de Presă, care a avut acces la cele mai recent acord în această privinţă, scrie Warsaw Business Journal.

Cel mai recent proiect de acord privind formarea unei uniuni fiscale mai strânse în UE a fost elaborat în timpul reuniunii de vineri a reprezentanţilor ţărilor comunitare. Polonia a insistat că obiectivul ei este cel puţin de a participa la summit-urile zonei euro.

De asemenea, potrivit actualului proiect, nici preşedintele Parlamentului European nu va fi invitat la aceste reuniuni. Instituţia este recunoscută pentru că sprijină drepturile statelor care nu sunt membre ale uniunii monetare de a participa la summit-urile zonei euro.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat recent că speră ca acordul privind uniunea fiscală să fie semnat pe 1 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO