Business Internaţional

România apare în două din cele mai fierbinţi subiecte din SUA în acest moment: Occupy Wall Street şi atentatul eşuat asupra lui Obama

18.11.2011, 10:12 1418

Numele României este conectat neaşteptat în două dintre cele mai fierbinţi subiecte din SUA: un şofer român de taxi se plânge de Occupy Wall Street, iar arma din atentatul eşuat de la Casa Albă este de producţie românească.

Protestele mişcării OWS au generat reacţii diverse din partea locuitorilor din New York, unii dintre ei aplaudând demonstranţii de la ferestrele deschise, alţii strigându-le "Ia-ţi un loc de muncă!", iar unşofer de taxi român s-a plâns că aceştia îl împiedică să muncească, relatează msbc.com.

Un trecător, Gene Williams, un broker în vârstă de 57 de ani, a glumit afirmând că este "unul dintre băieţii răi", dar că simpatizează cu demonstranţii. "Problema este că există o separare între bogaţi şi săraci care devine din ce în ce mai accentuată", a afirmat el.

Un şofer de taxi din New York Mike Tupea, de origine română, a declarat că maşina sa a fost blocată în mijlocul protestelor timp de 40 de minute. "Trebuie să îmi câştig existenţa. Plătesc 1.000 de dolari pe 12 ore pentru acest taxi. Pierd bani în fiecare minut", a declarat el. "Am toată simpatia faţă de această mişcare, dar lăsaţi-mă să îmi fac treaba, lăsaţi oamenii care muncesc să îşi facă treaba", a continuat el.

Totodată, bărbatul acuzat în Statele Unite pentru tentativă de asasinare a preşedintelui Barack Obama, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, avea în maşină o armă semiautomată românească, fabricată de Cugir SA şi echipată cu lunetă cu vizare telescopică. Potrivit ediţiei electronice a Washington Post, arma semiautomată este fabricată de Cugir SA şi a fost găsită încărcată în maşina abandonată a inculpatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO