Business Internaţional

Reuters - Tribunele goale de la Roland Garros dezamăgesc din nou

Reuters - Tribunele goale de la Roland Garros dezamăgesc...

Autor: Rafael Hekman

11.06.2023, 18:17 93

În timp ce Openul Franţei a oferit o finală feminină de mare calitate într-o arenă dotată cu facilităţi de ultimă generaţie, spectacolul jenant al tribunelor parţial goale - în special în lojele corporate - va rămâne în minte după ediţia din acest an, conform unei analize făcute de Reuters.

Directorul turneului, Amelie Mauresmo, a declarat că "am bătut recordul cu 630.000 de persoane în total pentru vizitatori, faţă de 613.000 anul trecut, cu un confort mai mare".

Mulţi dintre aceşti "vizitatori", însă, nu au reuşit să îşi ocupe locurile.

Masa de prânz sau un aperitiv a fost întotdeauna o prioritate pentru cei mai mulţi dintre oaspeţi, scrie Reuters, iar unii dintre ei au părăsit arena la jumătatea mult aşteptatei semifinale masculine dintre Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic.

Boxele corporate, unde locurile sunt oferite în mare parte de sponsori oaspeţilor lor, au fost în mare parte goale pentru cea de-a doua semifinală masculină dintre Casper Ruud şi Alexander Zverev.

Mai multe meciuri feminine s-au disputat în faţa unor tribune pe jumătate goale, camerele de televiziune căutând în permanenţă unghiuri favorabile.

Ons Jabeur, una dintre cele mai aşteptate sportive de pe tabloul feminin, şi-a jucat meciul din sferturile de finală în faţa unei tribune aproape goale, un aspect pe care tunisianca a ţinut să-l menţioneze.

"A fost foarte bine să-i văd pe tunisieni în mulţime, dar ştiu că ştiu că nu au mai fost bilete, şi a fost groaznic să văd stadionul gol, deoarece erau mulţi tunisieni care voiau să vină să mă vadă jucând nu au găsit blete", a spus ea.

La celelalte turnee de Grand Slam, locurile goale sunt o privelişte rară.

Cu un an înainte de Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, tribunele federaţiei franceze (FFT) au fost aproape goale pe toată durata unei semifinale de dublu feminin în scaun cu rotile.

Anul trecut, un upgrade - Annexe Up - a fost disponibil pentru deţinătorii de licenţe FFT pe bilete care, de obicei, oferă acces doar la terenurile exterioare, ceea ce înseamnă că aceştia puteau ocupa locuri goale pe terenul principal până la apariţia deţinătorului biletului iniţial.

Această ofertă nu a fost însă reînnoită în acest an, deşi unii spectatori fără bilete pentru terenurile principale au fost ocazional lăsaţi să intre pe Philippe Chatrier.

"Unora le place să se plimbe şi pe alei. Iar dacă un meci este plictisitor, şi am văzut câteva şi nu voi da nume şi nu voi face de ruşine, poate că au dorit să vedă un alt meci", a declarat duminică presei preşedintele FFT, Gilles Moretton.

"Există loc de îmbunătăţire este adevărat, dar ne acceptăm şi diferenţele".

Sesiunea nocturnă, cu un singur meci, a fost devansată cu o jumătate de oră, pentru a începe la ora locală 20:30, ceea ce a contribuit la evitarea problemelor de transport târziiu în noapte

"Acest lucru a îmbunătăţit cu adevărat situaţia", a declarat Mauresmo, deşi, pentru al doilea an consecutiv, niciuna dintre cele 10 sesiuni de noapte nu a fost reprezentată de meciuri feminine, Jessica Pegula, numărul mondial, afirmând că femeile au fost "subevaluate".

"Ne putem descurca mai bine la meciurile de noapte", a spus Mauresmo, fără a detalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO