Business Internaţional

Republicanul Mitt Romney plăteşte taxe la jumătate faţă de americanii de rând

Republicanul Mitt Romney plăteşte taxe la jumătate faţă de americanii de rând

Taxele mici plătite de Mitt Romney sunt un dezavantaj în lupta pentru Casa Albă

Autor: Alexandru Matei

25.01.2012, 00:02 955

Candidatul republican pentru fo­to­liul de preşedinte al SUA Mitt Romney a declarat că se aşteaptă să plă­tească taxe de 6,2 milioane de dolari pe venituri de 42,5 milioane de dolari înregistrate în ultimii doi ani, scrie BBC News.

Astfel, rata la care sunt taxate veniturile lui Romney este de 13,9% în 2010 şi de 15,4% în 2011 în condiţiile în care americanii de rând plătesc impo­zite pe venit de până la 35%.

Taxele au devenit un subiect im­por­tant în campania electorală, Romney fiind arătat cu degetul de contracan­di­daţi pentru taxele mici pe care le plă­teşte.

Newt Gingrich, un alt candidat re­pu­blican, a anunţat că a plătit anul trecut ta­xe de un milion de dolari, re­prezen­tând 31% din veniturile sale. Romney este cel mai bogat candidat rămas în cursa pentru preşedinţia SUA, el având o avere estimată la 190-250 mil. dolari.

Rata mică cu care sunt impozitate veni­tu­rile lui Romney se explică prin faptul că acestea sunt obţinute din investiţii, în ca­zul cărora se aplică un impozit de 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO