Business Internaţional

Razii ale Concurenţei la birourile marilor producători de camioane din Europa

Razii ale Concurenţei la birourile marilor producători de camioane din Europa

Autor: Radu Racu

16.09.2010, 11:44 47

Mai mulţi constructori europeni de automobile se află în centrulunei anchete ale oficiului de concurenţă, pentru suspiciuni deînţelegeri de tip cartel în fixarea preţurilor la camioane,potrivit unor informaţii obţinute de Financial Times.

Autorităţile britanice din domeniul concurenţei au făcut o raziesăptămâna aceasta la birourile Daimler-Mercedes Benz şi ausolicitat informaţii de la producătorul suedez Scania precum şi dela grupul german MAN, în cadrul unei investigaţii mai amplereferitoare la stabilirea preţurilor pentru camioane, au declaratsurse apropiate situaţiei pentru FT. Autorităţile au mai făcutmarţi o razie la birourile Mercedes din Anglia, au afirmatsursele.

Oficiul britanic pentru Comerţ Liber a confirmat că a lansatatât o anchetă penală cât şi una civilă pentru suspiciuni de fixarea preţurilor la vehicule comerciale, menţionând că nu a stabilitdeocamdată dacă a fost încălcată vreo lege. Potrivit aceloraşisurse, o persoană a fost arestată şi eliberată pe cauţiune încadrul aceleiaşi investigaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO