Razii ale Concurenţei la birourile marilor producători de camioane din Europa

Autor: Radu Racu 16.09.2010

Mai mulţi constructori europeni de automobile se află în centrul unei anchete ale oficiului de concurenţă, pentru suspiciuni de înţelegeri de tip cartel în fixarea preţurilor la camioane, potrivit unor informaţii obţinute de Financial Times.

Autorităţile britanice din domeniul concurenţei au făcut o razie săptămâna aceasta la birourile Daimler-Mercedes Benz şi au solicitat informaţii de la producătorul suedez Scania precum şi de la grupul german MAN, în cadrul unei investigaţii mai ample referitoare la stabilirea preţurilor pentru camioane, au declarat surse apropiate situaţiei pentru FT. Autorităţile au mai făcut marţi o razie la birourile Mercedes din Anglia, au afirmat sursele.

Oficiul britanic pentru Comerţ Liber a confirmat că a lansat atât o anchetă penală cât şi una civilă pentru suspiciuni de fixare a preţurilor la vehicule comerciale, menţionând că nu a stabilit deocamdată dacă a fost încălcată vreo lege. Potrivit aceloraşi surse, o persoană a fost arestată şi eliberată pe cauţiune în cadrul aceleiaşi investigaţii.