Business Internaţional

Putin acuză SUA că au susţinut cu sute de milioane de dolari mişcările sociale din Rusia

Putin acuză SUA că au susţinut cu sute de milioane de dolari mişcările sociale din Rusia
08.12.2011, 18:03 498

Premierul rus Vladimir Putin a acuzat SUA că au susţinut financiar protestele din Moscova ţările străine cheltuind sute de milioane de dolari pentru a influenţa alegerile din Rusia.

În primele sale declaraţii publice privind demonstraţiile de după alegerile parlamentare, Putin a declarat că secretarul de stat Hillary Clinton a încurajat "mercenarii" din Kremlin criticând alegerile.

"Ea a dat tonul activiştilor din opoziţiei, dându-le semnalul de care aveau nevoie pentru a intra în acţiune", a spus Putin susţinătorilor săi.

Invocând Revoluţia Portocalie din 2004 din Ucraina şi căderea guvernelor din Kârgâstan, premierul a declarat că Vestul a cheltuit mulţi bani pentru a aduce schimbări politice în Rusia.

"Turnarea de bani străini în procesele electorale este inacceptabilă", a spus Putin. "Sute de milioane sunt investite în această treabă. Trebuie să găsim metode de protejare a suveranităţii, de apărare faţă de interferenţe din exterior".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO