Business Internaţional

Profitul Wiener Staedtische a crescut cu 76%

25.11.2005, 21:17 12

Compania austriaca de asigurari Wiener Staedtische a anuntat joi ca profitul sau inainte de impozitare a crescut cu 76% in primele noua luni, pe baza rezultatelor favorabile ale activitatilor din domeniul asigurarilor de viata si ale filialelor din strainatate.

Compania si-a majorat estimarea referitoare la nivelul profitului inainte de impozitare pe 2005 si a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o majorare de capital de circa 20%, la 2 decembrie, pentru a finanta extinderea activitatilor.

Profitul inainte de plata impozitelor a avansat la 187,7 milioane de euro (220,9 milioane de dolari) in perioada mentionata, se arata intr-un comunicat al companiei care precizeaza ca Wiener Staedtische se asteapta la un castig de 220 de milioane de euro pe ansamblul anului.

In 2004, compania a raportat un profit inainte de impozitare de 156 de milioane de euro, pe baza noilor reguli de raportare financiara IFRS.

Grupul Wiener Staedtische este prezent si in Romania, unde controleaza direct companiile Unita (99,99%) si Omniasig (72,8%), iar indirect este prezent in actionariatul Agras, Omniasig-AGI, Omniasig-Asirag, Omniasig Addenda si Omniasig Asigurari de Viata

Grupul Wiener Stadtische a fost infiintat acum 180 de ani. Wiener Staedtische este prezenta in 15 tari, in fiecare dintre acestea urmarind obtinerea unei pozitii in topul primelor cinci companii de asigurari, atat prin achizitii, cat si prin crestere organica.

Reprezentantii companiei sustin ca au reusit sa atinga acest obiectiv in sase dintre tarile in care activeaza: Austria, Republica Ceha, Slovacia, Croatia, Serbia si Romania.

In tara de origine, Wiener Stadtische este lider pe piata asigurarilor generale si a celor de viata. Austriecii isi motiveaza achizitiile din Romania prin "potentialul urias" al pietei asigurarilor, dat de numarul mare de locuitori ai tarii si de aderarea la UE.

WienerStaedtische este liderul pietei asigurarilor in Europa Centrala si de Est. Compania este listata la Vienna Stock Exchange si are o capitalizare bursiera de peste 4 miliarde de euro.

Anul trecut, austriecii au inregistrat prime brute subscrise de 4,1 miliarde de euro, iar valoarea activelor companiei s-a ridicat la 12,7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO