Business Internaţional

Profitul trimestrial al celui mai mare creditor ipotecar din Statele Unite a urcat la un nivel record

Profitul trimestrial al celui mai mare creditor ipotecar din Statele Unite a urcat la un nivel record

Foto: Shutterstock

Autor: Marius Oncu

13.04.2012, 16:33 297

Profitul Wells Fargo, cel mai mare creditor ipotecar din Statele Unite, a crescut cu 13% în primul trimestru, de la 3,76 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului trecut la 4,25 miliarde de dolari, stabilind un nou record, transmite Bloomberg.

Profitul băncii, a patra ca mărime din SUA, a fost susţinut de creşterea veniturilor din acordarea de noi credite ipotecare, dar şi de reducerea pierderilor din portofoliul deja existent.

Câştigul pe titlu s-a situat la 75 de cenţi, cu 2 cenţi peste aşteptările analiştilor. Profitul raportat de Wells Fargo include şi fonduri de 400 de milioane de dolari din rezervele băncii.

Wells Fargo profită de situaţia mai puţin bună a rivalilor din SUA şi din străinătate pentru a-şi extinde afacerile ipotecare pe piaţa americană şi pentru a cumpăra active de la băncile europene.

Raportarea de profit timp de 13 trimestre consecutiv a făcut din Wells Fargo cea mai valoaroasă bancă americană după capitalizare.

"Este un jucător care domină piaţa ipotecară, ceea ce le permite să-şi menţină marje bune. O cotă mai mare de piaţă tinde să fie benefică, întrucât asigură o putere mai mare în stabilirea preţurilor", a afirmat Jennifer Thompson, analist la firma Portales Partners din New York, înainte de anunţarea rezultatelor.

Instituţiile de credit din SUA au acordat împrumuturi ipotecare de 318 miliarde de dolari în primul trimestru, din care 242 miliarde de dolari au reprezentat refinanţări, potrivit unor estimări publicate în martie de asociaţia bancherilor din sectorul ipotecar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO