Business Internaţional

Producatorul de medicamente Merck, profit mai mic cu 30%

25.10.2006, 18:03 20

Merck, producatorul german de medicamente si preparate chimice, a declarat ca profiturile din al treilea trimestru au scazut cu 30 de procente si astfel previziunile vanzarilor s-au echilibrat odata cu micsorarea cererii de cristale lichide si monitoare, titreaza Bloomberg.
Profitul net a scazut la 144,3 milioane euro (181 mil. dolari) sau 76 de centi pe actiune, de la 181,5 milioane euro, sau 95 de centi, cu un an in urma, a precizat compania cu sediul in Germania. Profitul nu a atins suma de 172,5 mil. euro estimata de cei 11 analisti in sondajul realizat de Bloomberg.
Merck a declarat ca veniturile vor creste cu aproape 10 procente anul acesta. Cresterea productiei de cristale lichide, care a generat aproape 40 de procente din profitul operational, a scazut pe fondul maririi stocurilor producatorilor de electronice. Merck a lansat luna trecuta o oferta de 13,1 miliarde de dolari pentru Soreno, cea mai mare companie biotehnologica din Europa, pentru a avea mai multe produse medicinale si pentru a sustine cresterea.
"Nu este un set grozav de rezultate", a spus Kack Scannel, un analist la Sanford Bernstein din Londra. "Scaderea vanzarilor era inevitabila, primele doua trimestre nu au fost indeajuns de bune."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO