Producatorul de medicamente Merck, profit mai mic cu 30%

Autor: Delia Oniga 25.10.2006
Merck, producatorul german de medicamente si preparate chimice, a declarat ca profiturile din al treilea trimestru au scazut cu 30 de procente si astfel previziunile vanzarilor s-au echilibrat odata cu micsorarea cererii de cristale lichide si monitoare, titreaza Bloomberg.
Profitul net a scazut la 144,3 milioane euro (181 mil. dolari) sau 76 de centi pe actiune, de la 181,5 milioane euro, sau 95 de centi, cu un an in urma, a precizat compania cu sediul in Germania. Profitul nu a atins suma de 172,5 mil. euro estimata de cei 11 analisti in sondajul realizat de Bloomberg.
Merck a declarat ca veniturile vor creste cu aproape 10 procente anul acesta. Cresterea productiei de cristale lichide, care a generat aproape 40 de procente din profitul operational, a scazut pe fondul maririi stocurilor producatorilor de electronice. Mer ck a lansat luna trecuta o oferta de 13,1 miliarde de dolari pentru Soreno, cea mai mare companie biotehnologica din Europa, pentru a avea mai multe produse medicinale si pentru a sustine cresterea.
"Nu este un set grozav de rezultate", a spus Kack Scannel, un analist la Sanford Bernstein din Londra. "Scaderea vanzarilor era inevitabila, primele doua trimestre nu au fost indeajuns de bune."