Business Internaţional

Probleme pentru Hong Kong: Numărul turiştilor sosiţi în ianuarie este cu 93% mai mic decât cel de dinaintea pandemiei

Probleme pentru Hong Kong: Numărul turiştilor sosiţi...

Autor: Valeriu Dănilă

17.02.2023, 12:48 272

Numărul de turişti care au sosit în Hong Kong în ianuarie a fost cu 93% mai mic decât nivelul pre-pandemic, deoarece ultimele săptămâni de restricţii de călătorie au ţinut departe mulţi vizitatori din China continentală, principala sursă de vizitatori a oraşului, titrează Bloomberg.

Centrul financiar a raportat peste 498.000 de sosiri de vizitatori luna trecută, comparativ cu aproximativ 6,8 milioane în aceeaşi lună din 2019. Cifra din ianuarie a fost însă de trei ori mai mare decât numărul din decembrie.

Cu toate acestea, în ianuarie au rămas în vigoare o serie de reguli care probabil au restrâns fluxul de vizitatori, inclusiv în timpul Anului Nou Lunar. Exista o cotă zilnică pentru numărul de persoane care călătoresc în Hong Kong din China continentală, iar călătorii trebuiau să aibă un rezultat negativ al testului Covid în 48 de ore de la plecare.

Graniţa dintre Hong Kong şi China continentală s-a redeschis complet la începutul lunii februarie, după o închidere de aproape trei ani, deschizând calea pentru ca centrul financiar să îşi refacă conexiunea şi să-şi reînvie rolul de legătură importantă de afaceri între ţară şi lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO