Business Internaţional

Principalele ştiri pe scurt din politica internaţională

07.11.2010, 23:15 18

Grecii s-au îndreptat ieri către urnele de votpentru alegerile locale, alegeri pe care primul-ministru GeorgePapandreou le consideră un test vital privitor la sprijinul de carese bucură guvernul său, în condiţiile în care acesta depuneeforturi de reducere a deficitului bugetar şi datoriei, conformBloomberg.

Soldaţii polonezi urmau să se întoarcă dinAfganistan în 2014, însă preşedintele polonez Bronislaw Komorowskiîncearcă să obţină o revenire a trupelor în ţară în 2012, scrieWarsaw Business Journal. Preşedintele a declarat că ar dori carolul Poloniei în această ţară să se transforme dintr-unul militarîntr-unul de suport.

Primul-ministru Italian Silvio Berlusconi aanunţat că guvernul său a aprobat Planul Naţional de Reformă pentrucreştere sustenabilă până în 2020, spunând că acesta va fi înaintatUniunii Europene în această lună. UE a cerut ţărilor membre săimplementeze strategii de impulsionare a creşterii în următoruldeceniu.

Guvernele europene au finalizat un acord definanţare pentru programul de 20 de miliarde de euro de construcţiea unui nou aparat de zbor cu rol de transportor militar, scrie BBCNews. Proiectul din domeniul apărării, unul dintre cele mai maridin Europa, va genera 10.000 de locuri de muncă.

Statele Unite ar putea fi nevoite să ataceIranul pentru a pune capăt ambiţiilor nucleare ale acestei ţări,dar ar putea exista şi o "confruntare" cu China din cauza politiciimonetare a acestei ţări, avertizează senatorul american LindseyGraham.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO