Business Internaţional

Preşedintele Joe Biden cere comunităţii internaţionale să condamne anexarea de către Rusia a teritoriilor Ucrainei

Preşedintele Joe Biden cere comunităţii...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

30.09.2022, 18:51 93

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a condamnat ferm, vineri, acţiunea Rusiei de anexare a regiunilor din sud-estul Ucrainei, considerând-o drept o încălcare a dreptului internaţional, şi a îndemnat comunitatea internaţională să rămână solidară cu Ucraina.

"Statele Unite condamnă tentativa frauduloasă a Rusiei de anexare a teritoriului suveran ucrainean. Rusia încalcă legislaţia internaţională, ignorând Carta Naţiunilor Unite şi manifestând sfidare faţă de naţiunile paşnice. Aceste acţiuni nu au nicio legitimitate", a declarat Joseph Biden, citat de CNN.

"Îi îndemn pe toţi membrii comunităţii internaţionale să respingă tentativele ilegale ale Rusiei de anexare a teritoriilor şi să fie de partea poporului ucrainean cât va fi nevoie", a insistat liderul de la Casa Albă.

În replică la acţiunea Rusiei, Departamentul de Stat va impune restricţii privind acordarea vizelor pentru 910 persoane, printre care se numără membri ai armatei ruse, oficiali militari din Belarus şi "intermediari ai Rusiei implicaţi în încălcarea suveranităţii Ucrainei".

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat vineri anexarea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie şi a cerut armatei ucrainene să înceteze acţiunile beligerante, ameninţând cu o ripostă militară cu arme strategice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO