Business Internaţional

Povestea antreprenorilor care au lansat unul dintre cele mai cunoscute branduri de îngheţată din lume

Povestea antreprenorilor care au lansat unul dintre cele...

Autor: Andra Stroe

11.09.2022, 08:42 3544

Sesizând valoarea unui desert care va rămâne întotdeauna iubit de copii şi adulţi deopotrivă, soţii Reuben şi Rose Vesel Mattus au pus, în 1961, bazele brandului de îngheţată premium Häagen-Dazs, aflat astăzi în portofoliul gigantului General Mills.

Reuben Mattus s-a născut pe 25 decembrie 1912 în Polonia, iar la vârsta de nouă ani a emigrat, alături de mama sa, rămasă văduvă, în Statele Unite, stabilindu-se la New York. Antreprenorul a pornit primul său business cu îngheţată la doar zece ani, alăturându-i-se unchiului său, care vindea băuturi răcoritoare în Brooklyn.

În jurul anilor ’20, familia a început să vândă îngheţată pe băţ, lansând ulterior noi sortimente sub numele de Senator Frozen Products, pe care le vindeau dintr-o caravană mânată pe străzile din Bronx. Rose Vesel Mattus s-a născut pe 23 noiembrie 1916 în Manchester, Regatul Unit, tot în familia unor evrei de origine poloneză. Au emigrat, de asemenea, în Statele Unite, alături de o companie de teatru pentru care produceau costume. Cei doi s-au întâlnit în Brownsville, Brooklyn, şi s-au căsătorit în 1936.

Deoarece competiţia pe piaţa producătorilor de îngheţată devenise acerbă, soţii Mattus au decis să se axeze pe nişa premium, lansând în 1961 o nouă companie, Häagen-Dazs, un nume danez, oferit în amintirea modului frumos în care Danemarca se comportase cu evreii stabiliţi acolo în Al Doilea Război Mondial. Cei doi au decis chiar să pună o hartă a acestei ţări pe ambalaj. Principala sarcină a lui Reuben era să descopere noi arome, în timp ce Rose se ocupa de marketing, promovând brandul atât în cadrul campusurilor universitare, cât şi în restaurantele de lux.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO