Business Internaţional

​Polonia, forţa de a merge mai departe

​Polonia, forţa de a merge mai departe
05.05.2016, 17:54 1035

Ziarul Financiar va fi însoţit pe 9 mai de un supliment special dedicat Poloniei, o ţară cu o economie şi un business în plină expansiune, dar care trece prin schimbări politice. Despre impactul pe care îl vor avea aceste schimbări asupra economiei şi politicii externe ale Poloniei vorbeşte în supliment ambasadorul aceste ţări la Bucureşti Marcin Wilczek.

“Suntem o ţară dezvoltată, dar avem în faţă o capcană, aceea a statutului de economie cu venituri medii. Este o capcană greu de depăşit. Avem nevoie de un impuls care să ne facă mai inovativi, să ne bazăm mai mult pe IT. Problema noastră este că nu suntem suficient de inovativi pentru a fi competitivi pe piaţa gobală şi nici chiar pe cea europenă”, spune el.

Excelenţa sa vorbeşte şi despre oportunităţile de afaceri pe care le pot găsi în Polonia  companiile româneşti şi ce face diferenţa între un antreprenor român şi unul polonez, în condiţiile în care firmele poloneze au început să fie prezente, chiar şI prin achiziţI, în Occident.

Despre aceleaşi teme discută şi reprezentanţI în România ai unor afaceri poloneze. Forţa economică face din Polonia cea mai mare putere politică din Europa de Est, iar în acest context, la care să adaugă ameninţările teroriste în creştere şi conflictele din est, Varşovia va găzdui în iulie un summit NATO.

Polonia este şi o forţă culturală, iar anul acesta oraşul polonez Wroclaw, unul dintre cele mai vechi din această ţară, este capitală culturală europeană. Suplimentul are un capitol special dedicat oraşului şi festivităţilor de acolo.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO