Business Internaţional

Paravion: Cei mai multi turişti şi-au rezervat vacanţe de tip city break la Roma pentru luna aceasta

Paravion: Cei mai multi turişti şi-au rezervat vacanţe...

Autor: Mirabela Tiron

11.10.2016, 10:27 257

Aproape jumătate dintre turiştii care şi-au achiziţionat pachete turistice de weekend în această lună au ales să viziteze Roma, potrivit oficialilor agenţiei de turism online Paravion. Tot mai mulţi români aleg să îşi rezerve vacanţele online.

Cele mai multe sejururi pentru această destinaţie, respectiv 60%, au fost cumpărate la finele lunii august şi la început de septembrie.
Bugetul mediu alocat de românii care şi-au programat city break-uri în octombrie în capitala Italiei se ridică la 200 de euro de persoană, pentru pachete ce includ bilete de avion şi cazare cu mic dejun, la hoteluri de trei stele.

”Turiştii care merg la Roma trebuie să îşi stabilească de la bun început un itinerariu cu principalele obiective. Plecând de la Colosseum, ei pot vizita Forul Roman, Piazza Venezia şi Monumentul Vittorio Emanuele II, Columna şi Forul lui Traian, Fontana di Trevi, Panteonul, Piazza Navona, Castelul Sant'Angelo, Muzeul Vatican şi culminând cu Catedrala San Pietro, care oferă o privelişte de neuitat asupra Cetăţii Eterne. Cei cu buget redus pot face economii dacă merg în prima duminică a lunii, când accesul la Colosseum şi la Forul Roman este gratuit”, declară Remus Vişan, Director General al Paravion.

Pe de altă parte, cele mai scumpe pachete vândute de Paravion au fost în Valencia, la 800 de euro de persoană, pentru bilet de avion şi 4 nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, urmate de vacanţe în Amsterdam, la preţul de 550 de euro de persoană, pentru bilet avion şi 3 nopţi de cazare cu mic dejun, la un hotel de trei stele. 

În topul celor mai scumpe pachete de weekend achiziţionate de români în această lună se numără şi vacanţele la Verona, disponibile la preţul de 450 de euro de persoană, pentru bilet avion şi 2 nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO