Business Internaţional

"Oracolul" confirmă din nou: Votul de încredere din 2008 l-a adus pe Warren Buffett în top 10 acţionari ai Goldman Sachs

"Oracolul" confirmă din nou: Votul de încredere din...

Autor: Radu Racu

27.03.2013, 12:23 1575

Legendarul investitor Warren Buffett va deveni unul dintre principalii zece acţionari ai grupului financiar Goldman Sachs, după ce şi-a convertit în acţiuni profitul obţinut din investiţia pe care a făcută în anul 2008 în creditorul american, scrie The Guardian.

 
Berkshire Hathaway, fondul de investiţii deţinut de miliardarul american, şi-a convertit opţiunile deţinute la holdinul bancar în 9,6 milioane de acţiuni, echivalentul a 2% din acţiuni.
 
Investiţia lui Buffett din 2008 în Goldman Sachs a fost văzută la vremea respectivă ca un vot de încredere în bancă, având în vedere turbulenţele financiare majore care au zguduit sistemul financiar.
 
"Suntem fericiţi că Berkshire Hathaway intenţionează să rămână un investitor pe termen lung în Goldman Sachs", a declarat CEO-ul băncii americane, Lloyd Blankfein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO