Business Internaţional

Obama a stat pe telefon luni cu Berlusconi şi Zapatero pentru acţiuni comune în criza datoriilor

Obama a stat pe telefon luni cu Berlusconi şi  Zapatero pentru acţiuni comune în criza datoriilor

Autor: Ioana Bojan

09.08.2011, 09:27 1191

Preşedintele american, Barack Obama, i-a sunat luni pe premierulspaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, şi pe omologul său italian,Silvio Berlusconi, pentru a discuta despre criza mondială adatoriilor, au anunţat Guvernele spaniol şi italian, citate deAFP.


Într-o conversaţie telefonică, Zapatero şi Obama "au evidenţiatnecesitatea de a lucra în mod coordonat pentru a consolidacreşterea economică şi a evita o încetinire" a economiei, auanunţat serviciile premierului spaniol într-uncomunicat.Preşedintele american a discutat şi cu Berlusconi.


"Situaţia pe pieţele financiare în Statele Unite şi Europa a fostîn centrul conversaţiei lor cordiale", a precizat comunicatulpublicat de Guvernul italian.Anunţul privind aceste conversaţii aintervenit după discursul lui Barack Obama, care a apărat creditulStatelor Unite, al cărui rating a fost redus vineri de agenţiaStandard & Poor's.


Preşedintele american a subliniat că SUA merită în continuareratingul AAA şi că problemele economice "pot fi rezolvate".Lideriimondiali şi-au multiplicat contactele, în condiţiile în careBursele occidentale au cedat panicii după reducerea ratingului SUApentru prima dată în istorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO