Business Internaţional

O Scoţie independentă ar putea deveni „Singapore” al Europei

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

15.09.2014, 00:00 1108
O Scoţie independentă ar fi din punctul de vedere al pieţei, comerţului şi investiţiilor o reflexie a statului Singapore, care are o legislaţie favorabilă afacerilor şi o economie orientată spre exporturi, apreciază Martin Sorrell, CEO-ul celui mai mare grup de publicitate din lume WPP, cu sediul la Londra. În Europa, Singapore a fost citat şi de premierul Ungariei Viktor Orban ca model economic de urmat pentru ţara sa.

Oraşul-stat este în cele mai multe topuri printre primele locuri din lume la uşurinţa de a face afaceri. Singapore este, de asemenea, oraşul cu cel mai mare potenţial de investiţii, potrivit ediţiei de anul acesta a raportului Business Environment Risk Intelligence.

Unul dintre pilonii campaniei care promovează dezlipirea Scoţiei de Marea Britanie este reducerea taxelor pentru companii pentru ca noua ţară să poată concura cu Irlanda, care are reputaţia de paradis fiscal. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO