Business Internaţional

O bresa in securitate la MasterCard expune 40 de milioane de utilizatori

20.06.2005, 17:42 19

Oficialii MasterCard au declarat ca datele personale a 40 de milioane de utilizatori de carduri au fost, se pare, accesate de persoane neautorizate, informeaza CNN Money.

Ei au spus ca informatiile erau detinute de compania din Atlanta, CardSystems Solutions. CardSystems, cu sediul in Tucson, Arizona, este prezenta pe piata de mai bine de 15 ani si coordoneaza tranzactiile a peste 115.000 de companii mici si mijlocii americane. Valoarea totala a tranzactiilor intermediate anual de companie se ridica la 15 mld. $ (12,3 mld. euro).

Purtatorul de cuvånt al MasterCard International, Sharon Gamsin, a declarat ca informatiile preluate astfel nu includ si numerele corespunzatoare Asigurarilor Sociale.

"Datele preluate pot fi utilizate asadar doar pentru a fura fondurile, dar nu si identitatile posesorilor respectivi de carduri", a precizat ea.

Cele doua companii nu au vrut sa faca declaratii cu privire la cei implicati in acest furt de informatii. Ele au spus doar ca este vorba de o persoana care a actionat individual.

Nu este insa singurul incident de acest gen, ci face parte dintr-o serie de evenimente asemanatoare. Cu putin timp in urma, reprezentantii Citigroup au declarat ca UPS a pierdut datele personale ale 3,9 milioane de utilizatori ai CitiFinancial, divizie a Citigroup specializata pe acordarea de credite.

Aceste doua incidente sunt doar cele mai importante, insa nu sunt singurele furturi de date inregistrate in cadrul sistemelor electronice ale bancilor. Se pare, din nefericire ca acesta este punctul de atractie pentru hackeri in ultima perioada.

"Sporirea numarului acestui tip de incidente ar trebui sa scoata in evidenta necesitatea imbunatatirii sistemelor electronice", spune David Sobel, consilier general in cadrul Electronic Privacy Information Center. El propune ca bancile sa gaseasca o solutie prin care sa se evite stocarea unei cantitati mari de date pentru fiecare utilizator de card.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO