Business Internaţional

Nu doar cluburile britanice sunt la mare căutare printre investitori, ci şi cele italiene

Nu doar cluburile britanice sunt la mare căutare printre investitori, ci şi cele italiene

Autor: Gabriel Razi

19.10.2010, 23:48 14

Clubul de fotbal AS Roma, scos la vânzare de banca italianăUniCredit, trezeşte interesul a numeroşi investitori străini dinStatele Unite, China, India şi Rusia, scrie Financial Times.
Intenţia de a vinde echipa din capitala Italiei, ce are ocapitalizare de piaţă de 140 de milioane de euro, vine pe fondulunui interes crescut din partea investitorilor pentru cluburile defotbal din Europa.

Echipa britanică Liverpool şi-a schimbat proprietarul la sfârşitulsăptămânii trecute, trecând din proprietatea americanilor Tom Hicksşi George Gillett în mâinile lui John Henry, proprietarulholding-ului New England Sport Ventures.

Contrar evenimentelor din Anglia, apropiaţi ai clubului romansusţin că ar fi de acord cu trecerea clubului în proprietatea unuiinvestitor străin.
AS Roma, adversară a echipei CFR Cluj în Liga Campionilor, esteafundată în prezent în luptele din partea inferioară aclasamentului campionatului din Italia. Echipa a fost scoasă lavânzare de către UniCredit ca urmare a datoriilor pe care companiaItalpetroli, proprie­tara clubului, le avea către bancă.

UniCredit încearcă să recupereze măcar o parte din datoria de 400de milioane de euro neplătită de compania petrolieră controlată defamilia Sensi. Banca italiană deţine în prezent un pachet deacţiuni de 49% la Italpetroli, care la rândul ei controlează 67%din acţiunile AS Roma
Surse apropiate managementului declară că există intenţii serioasedin partea investitorilor străini. Unul dintre cei interesaţi esteNaguib Sawiris, proprietarul operatorului telecom Wind, care esteşi sponsor ale echipei.
Se aşteaptă ca ofertele să fie plasate la mijlocul lunii noiembrie,iar finalizarea tranzacţiei să se realizeze până la finalulanului.
Surse din interiorul echipei susţin că se estimează un preţ cuprinsîntre 170 de milioane de euro şi 200 de milioane de euro. Unobstacol care ar putea fi întâmpinat este faptul că echipa nu esteproprietara stadionului pe care joacă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO