Business Internaţional

Noi descoperiri despre virusul Zika. Statele Unite deja se confruntă cu un caz

Noi descoperiri despre virusul Zika. Statele Unite deja...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

03.02.2016, 08:29 180

"Pacientul a fost infectat cu virusul după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o persoană bolnavă, la întoarcerea dintr-o ţară în care este prezent virusul", au precizat serviciile de sănătate din comitatul Dallas într-un comunicat, potrivit AFP.

Autorităţile din Texas nu au oferit alte detalii despre persoana respectivă, dar au subliniat că infectarea iniţială a avut loc în afara Statelor Unite.

Până în prezent, autorităţile sanitare s-au concentrat asupra ţânţarilor ca principal mijloc de transmitere a virusului.

"Acum, că ştim că virusul Zika poate fi transmis prin relaţii sexuale, acest lucru ne influenţează campania de informare în vederea educării cu privire la protejarea membrilor publicului de către ei înşişi şi a altora", a declarat Zachary Thompson, directorul serviciilor de sănătate şi sociale din comitatul Dallas.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alte autorităţi sanitare publice sunt alarmate în legătură cu virusul Zika, deoarece acesta este suspectat că provoacă o maladie congenitală cunoscută sub numele de microcefalie, prin transmitere de la mamă la făt. Copiii născuţi cu microcefalie au capul şi creierul neobişnuit de mici.

Simptomele virusului la adulţi sunt relativ minore. Ele includ febră, erupţii cutanate, dureri articulare şi conjunctivită timp de câteva zile, până la o săptămână.

OMS a declarat luni o urgenţă de sănătate publică în legătură cu virusul Zika. Brazilia, ţara cea mai afectată, va primi ajutor internaţional în lupta împotriva apariţiei şi răspândirii virusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO