Business Internaţional

New York-ul se pregăteşte de una dintre cele mai grave furtuni de zăpadă din istorie. Locuitorii, sfătuiţi să rămână în casă

New York-ul se pregăteşte de una dintre cele mai grave...
26.01.2015, 17:43 575
Autorităţile din New York i-au sfătuit pe locuitori să rămână în case, pe măsură ce avertizările de viscol au devnit tot mai serioase, cu potenţial de "risc pentru viaţa oamenilor", scrie Bloomberg.
 
Zonele Northern New Jersey, New York City, Long Island şi porţiuni mari din New England şi Boston vor fi cele mai afectate de viscolul care ar putea aduce straturi de zăpadă de peste 60 de centimetri, conform autorităţilor.
 
Autorităţile au anunţat anularea a 2.009 zboruri cu decolare sau aterizare în Statele Unite. Alte 271 de zboruri au avut întârzieri, conform site-ului de profil Flightaware.
Agenţia meteorologică a emis o avertizare de viscol pentru zonele New York şi Boston, până la frontiera cu Canada.
 
Preşedintele Barack Obama, aflat în vizită în India, a fost informat în legătură cu riscul ninsorilor abundente.
 
"Oficialii de la Casa Albă sunt în contact cu autorităţile locale din zona coastei de est pentru a se asigura că dispun de resursele necesare", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite.
 
Primarul din New York, Bill de Blasio, a avertizat că ar putea fi una dintre cele mai mari furtuni de zăpadă din istoria oraşului, unde stratul de zăpadă ar putea atinge 90 de centimetri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO