Business Internaţional

Murdoch, cel mai feroce mogul media, chemat la audieri în parlamentul britanic

Murdoch chemat la audieri în parlamentul britanic, în scandalul interceptărilor telefonice

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

12.07.2011, 17:24 176

Membrii Camerei Comunelor din Marea Britanie cer audiereamagnatului Rupert Murdoch, proprietarul grupului News Corporation,în scandalul interceptării convorbirilor telefonice de jurnaliştiai trustului său, informează AFP.


Comisia pentru Mass-Media din Camera Comunelor doreşte şi audierealui James Murdoch, preşedintele News International, şi a RebekăiBrooks, directorul-general al trustului media, a precizatpurtătorul de cuvânt al Comisiei.


Se pare că închiderea publicaţiei News of the World, deţinută deNews Corporation, cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit săajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nupune capăt scandalului interceptărilor telefonice, care anemulţumit cele câteva milioane de cititori.


James Murdoch, preşedintele News International, este cel care adecis să închidă tabloidul ce face obiectul unei ample anchetevizând procedeele adoptate de mai mulţi ani pentru obţinerea deinformaţii - interceptarea convorbirilor telefonice a unornumeroase figuri ale vieţii publice, dar şi folosirea unorinformatori plătiţi din poliţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO